LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENAI PAMINĖTI SARTŲ REGIONINIS PARKAS SURENGĖ NETRADICINĘ ISTORIJOS PAMOKĄ.

DSC03895Vasario 16-osios, Nepriklausomos valstybės šventės proga, Sartų regioninis parkas surengė netradicinę istorijos pamoką, kurioje II-tų gimnazijos klasių moksleiviai susipažino su šiuo Lietuvai ypatingai svarbiu istoriniu laikotarpiu. Moksleiviai, atvykę iš gretimų Dusetų ir Antazavės mokyklų, konferencijų salėje žiūrėjo mokomąją medžiagą iš interaktyvaus leidinio „Įdomioji istorija“. Moksleiviams medijų pagalba buvo rodomi trys video filmai ir iš jų atliekamos tam tikros užduotys.

Pirmoji tema buvo „Didžioji lietuvių revoliucija: modernios valstybės įkūrimas“, kurioje gimnazistai buvo supažindinti su XIX a. Lietuvos padėtimi, visuomenės sąmoningumu, vyravusiomis idėjomis. E. Jovaišos sukurti video filmai supažindina su garsiomis asmenybėmis, tuometinėmis vertybėmis ir visuomenės padėtimi. Moksleiviai klausydami šios dalies, išdalintuose tekstuose turėjo įrašyti praleistus žodžius.

Antroji dalis susidėjo iš dviejų video filmų, kuriuose moksleiviams buvo rodomi istoriniai keliai nuo XX a. pradž. iki Lietuvos Nepriklausomybės netekimo – 1940 metų. „Įdomiosios istorijos“ medžiagoje, kurioje pateikiamos tuometinės laikraščių iškarpos, istorinių asmenybių fotografijos, žemėlapiai ir daug kitos medžiagos, moksleiviai galėjo susipažinti su tuometiniais Lietuvos valstybingumo keliais – politiniais įvykiais bei vėliau sekusiu sudėtingu periodu – Nepriklausomybės karais. Po šios dalies moksleiviai atsakinėjo į 15-liką testo klausimų.

Paskutinioji dalis – pati smagiausia! Čia gimnazistai, nusileidę į lankytojų centrą, turėjo surasti tiek informacijos, susijusios su Nepriklausomybės laikotarpiu, kiek tik galėjo ir už tai gauti papildomų taškų! Moksleiviai noriai naršė po ekspozicijoje pateiktą informaciją ir ieškojo datų susijusių su reikalingu laikotarpiu.

\Šioje netradicinėje, istorijos pamokoje moksleiviai galėjo interaktyviau susipažinti su Lietuvos istorija, paminėti Lietuvos Nepriklausomybės dieną ir lavinti savo pastabumą! Su Lietuvos gimtadieniu, sveikina ir Sartų regioninio parko kolektyvas.

Inf. E. Aliochno

DSC03897 DSC03893 DSC03895