2015 m. LIETUVOS MERGINŲ MAŽOJO FUTBOLO 5×5 ČEMPIONATO FINALAS

DSC_0235Kovo 13 dieną Ukmergės mieste ir rajone Šventupės kaimelyje vyko merginų gimusių 1998 metais Lietuvos mažojo futbolo čempionato finalas. Jame dalyvavo šešios komandos: Ukmergės SC, Jonavos KKSC-„Eos-Aušra“, Klaipėdos FM, Vilniaus FM Nemenčinės komanda, Panevėžio FA ir Zarasų Sporto Centro Dusetų „Ainių“ komanda.

Komandos suskirstytos į du pogrupius. Burtai lėmė, kad pogrupyje Šventupėje Dusetų mergaitėms teko Vilniaus FM Nemenčinės komanda ir Panevėžio FA.

Pirmosios rungtynės įvyko tarp Vilniaus FM Nemenčinės komandos ir dusetiškių. Visas varžybas dominavo mūsų mergaitės, jos puikiai realizavo susikurtas progas, o vienintelį įvartį į savo vartus įrideno pačios 10:1. Kiek pailsėję susirungėme su Panevėžio FA komandos futbolininkėmis. Varžovės šį kartą buvo gerokai pajėgesnės ir pirmas 10 minučių abi komandos nesugebėjo pasižymėti. Bet įmušusios pirmą įvartį dusetiškės ėmė pastoviai didinti persvarą ir iki pertraukos jau buvo 5:1. Antrame kėlinyje abi komandos žaidė be didesnės įtampos, leidome pasireikšti visoms žaidėjoms ir nugalėjome rezultatu 9:4. Panevėžietės nesunkiai 15:5 nugalėjo Nemenčinės atstoves.

Kito pogrupio varžybos vyko Ukmergėje. Šiame pogrupyje Klaipėdos atstovės vienodais rezultatais 5:1 nurungė Jonavos ir Ukmergės komandas, o pastarosios tarpusavyje sužaidė lygiosiomis 3:3, o po baudinių serijos 1:0 pergalę šventė Ukmergės futbolininkės.

Penktą vietą iškovojo Jonavos merginos nugalėję Nemenčinės futbolininkes 2:0. Trečią vietą pelnė Ukmergės SC laimėję prieš Panevėžio FA 1:0.

Finale dėl pirmosios vietos, savo nuostabai, susitikom su Klaipėdos FM mergaitėmis. Rungtynės vyko permainingai – du įvarčius įmušė varžovės, tada mes išlyginom, paskui persvėrėm rezultatą iki 4:2. Varžovės vėl sušvelnino iki 4:3. Taip baigėsi 1 kėlinys. Antrame kėlinyje klaipėdietės išlygino ir persvėrė rezultatą 4:5, mūsų merginos tik didelių pastangų dėka vėl įmušė, tik džiaugtis teko neilgai, nes vėl praleidom – 5:6. Laiko buvo likę gal pora minučių, atrodė, kad nebėra jėgų ką bepakeisti, bet besibaigiant kėliniui išlyginom rezultatą. Teko žaisti pratesimą du kėlinukus po 5 minutes. Abi komandos atakavo daug ir grėsmingai, tačiau įvarčių per pirmąjį kėlinuką taip ir nebuvo. Antram kėlinukui prasidėjus per dvi atakas pelnėme du įvarčius ir jau viskas buvo mūsų rankose. Varžovės stengėsi padidinti tempą ir daugiau atakuoti, bet Dusetų „Ainių“ komandos merginoms pavyko atsilaikyti.

Smagu pasakyti, kad čempionių komandoje nebuvo nei vienos merginos 98 m. gimimo, visos jaunesnės už varžoves. Mūsų komandoj gerai pasirodė visos dalyvavusios merginos. Įvarčius pelnė Miglė Sribikaitė, Dovilė Morkūnaitė, Erika Busevičiūtė ir Levita Špūraitė. Neblogai sužaidė Neila Sventickytė, vis ieškanti savo kelio futbole. Geriausia komandos žaidėja pripažinta Goda Urbonavičiūtė pelniusi reikalingiausius įvarčius (3 finale) ir atlaikiusi varžovių atakas, geriausia turnyro gynėja Kornelija Arlauskaitė, geriausia turnyro puolėja Liucija Vaitukaitytė. Patikimai žaidė vartininkės Vanesa Venslovaitė ir Ugnė Maknytė, vis užtikrinčiau užimanti savąją poziciją. Šaunuolės.

Valio mažosioms Lietuvos čempionėms. Sveikinu visas žaidėjas ir jų tėvelius.

Rimas Vaitukaitis

DSC_0233 DSC_0235 DSC_0239