2014 metai – šeimos metai – Sadūnų kaimo bendruomenėje.

betkuJau kelintus metus iš eilės Sadūnų bendruomenė įgyvendina Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamus projektus, susijusius su bendruomeniškumo skatinimu, partnerystės stiprinimu tarp kaimo bendruomenių, gerosios patirties  sklaida, jaunimo iniciatyvų kaime skatinimu, jaunimo laisvalaikio aktyvinimu.10653275_742226249158394_4750845834517759228_n

Spalio 11 d. Sadūnų bendruomenėje vyko šeimų šventė, kurioje dalyvavo kelių rajono bendruomenių atstovai.

Nuo pat ryto vyko  jaunimo dažasvydžio varžybos, kuriose dalyvavo aštuonios bendruomenių komandos: po dvi komandas iš Sadūnų ir iš Antalieptės bendruomenių, po vieną Antazavės, Šniukštų, Štadvilių ir Zarasų miesto bendruomenių.Varžybos vyko apleistose Sadūnų dirbtuvėse. Komandą sudarė septyni vaikinai ir merginos. Pirmą vietą iškovojo Sadūnų komanda „Trečias bėgis“, antri buvo Antalietės komanda „Pastaisį“, treti – Šniukštų komanda „Bravo -1.

Po varžybų bendruomenės namuose, buvo apdovanoti varžybų nugalėtojai. Nugalėtojams įteikta taurės, diplomai, medaliai.

Po apdovanojimų koncertvo dusetiškės Eglė ir Margarita.

Po koncerto buvo apdovanotos trys konkurso „Gražiausia Sadūnų bendruomenės sodyba“  sodybos. Tai Sadūniškių:Alfonso, Birutės, Egidijaus,ir Vilmos Streikų, Birutės Guogienės, Alvydo ir Dinos Maleckų, bei Gedimino ir Gražinos  Igliukų vienkiemis Siratiškių kaime. Pagerbtos ir apdovanotos Sadūnų kaimo bendruomenės šeimos, kurios sntuokoje prgyvenusios 30 ir daugiau metų. Visus susirinkusiuosius su šemų švente pasveikino verslininkas Rimvydas Podolskas, Zarasų miesto seniūnė Olga Podolskienė. Šeimoms ir bendruomenei stiprybės, sveikatos palinkėjo bendruomenės pirmininkė Regina Macijauskienė. Pirmininkė padėkojo aktyviausiems bendruomenės nariams, o ypač jaunimui, už pirmą vietą dažasvydžio varžybose, už tai, kad  aktyviai dalyvauja bendruomenės veikloje.

Po visų sveikinimų Baltriškių vienuolyno kunigas Mišelis aukojo Šventas mišias skirtas Sadūnų kaimo bendruomenės šeimoms.

Šventė baigėsi šiltu pasisėdėjimu prie vaišių stalo.

Prie arbatos ar kavos puodelio šventės dalyviai dalinosi gerąja patirtim jaunimo užimtumo, kaimo žmonių įtraukimo į bendruomeninį gyvenimą klausimais, aptarė esamą bendruomenių padėtį ir tolimesnes  plėtros perspektyvas. Buvo diskutuojama, kaip patiems  gerinti,   puoselėti kaimyninių bendruomenių  kultūrinį, socialinį bendradarbiavimą,  laisvalaikio praleidimo problemas, kultūrinių renginių organizavimą, kaip telkti kaimo bendruomenių gyventojus, rūpintis savo krašto plėtra ir puoselėjimu, gaivinti pamirštas tradicijas, dalijamasi gerąja patirtimi, įgūdžiais, žiniomis su jaunąją karta, kaip įtraukti jaunąją kartą aktyviau gerinti  gyvenimo kokybę. Buvo aptarti pokyčiai, pasiekimai.

Sadūnų kaimo bendruomenės pirmininkė Regina Macijauskienė

nuor